Yalova Üniversitesi Etkinlikleri

ÇINARCIK MYO’DA BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMININ KARİYER GÜNÜ VE TECRÜBE AKTARIMI ETKİNLİĞİ

Çınarcık Meslek Yüksekokulu, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı tarafından  ''Takım Çalışması” dersi kapsamında 20.03.2019 tarihinde “Kariyer Günü ve Tecrübe Aktarımı Söyleşisi” etkinliği düzenlendi. Etkinlik kapsamında Yalova Milletvekili Sn. Ahmet BÜYÜKGÜMÜŞ konuk edildi. Etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Derya GÜROY, Çınarcık Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr.Gör.Bayram KARAKURT, Çınarcık Müftüsü İdris YAVUZYİĞİT, Çınarcık KYK Kız Yurdu Müdürü Aysun Okur ÖZDEMİR, Çınarcık MYO Müdür Yardımcıları ve Öğretim Elemanları ile Çınarcık MYO öğrencileri katılım gösterdiler.

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Derya GÜROY tarafından açılış konuşması yapıldı. GÜROY; “Kariyer bizim artık hayat serüvenimizdir. Bizlerin ve sizin bir hedefi var bizim hedefimiz sizleri topluma kazandırmaktır.” dedi.

Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Cihat ÇETİN, programın amacı hakkında kısa bilgi vererek;  “Kariyer meslekte alınan yoldur, tecrübedir. Olumlu ya da olumsuz derslerdir. Kariyer basamaklarını tırmanırken zamandan, paradan, emekten kayıplar yaşayacağız. Sabırla, yorulmaksızın bu yoldaki serüvenimize devam etmeliyiz.'' dedi.  Sn. ÇETİN, başta etkinliğin takım lideri İfakat ALTIPARMAK’ a ve katılımcılara şükranlarını arz ederek, konuşmasına son verdi.

Yalova Milletvekili Ahmet BÜYÜKGÜMÜŞ, konuşmasına başlamadan önce etkinliğin organizasyonunda yer alan Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı öğretim elemanlarına ve öğrencilerine, samimi bir ortam sağladıklarından dolayı teşekkürlerini sundu. Kendisinin de ilk üniversiteye adım attığı zaman hep akademisyen olmak istediğini ve bütün çalışmalarının da hep bu yönde organize ettiğinden bahsetti. Daha sonra hakikat kavramı hakkında kısa bir değerlendirmede bulundu. Kimsenin hakikati elinde tutmadığını ve hakikat çağrısında bulunanlara karşı hakikati elinde bulundurduklarına inandıklarından ötürü temkinli yaklaşılması gerektiğini dile getirdi.

Sn. BÜYÜKGÜMÜŞ sözlerine; ''Bir yerlere veya bir konuma gelebilmek için hiç kimseye hiçbir zaman başvurmadım. Bir şeyleri kendimizin başarması gerektiğine inanıyorum. Kariyer diye önümüze sunulan bu yol doğrusal ilerleyen bir çeklistten oluşmuyor yani bunu yaparsanız böyle olur, bunu başarırsanız böyle olur, sonraki adım budur gibi bir şey yoktur.'' şeklinde devam etti.

Konuşmasında Steve JOBS’ a da yer veren BÜYÜKGÜMÜŞ; “Steve JOBS’ u herkes bilir. Onun çok güzel bir sözü vardır. “Aç ve Aptal Kalın”. Bende aç ve aptal kalmaya çalışan biriyim. 'Aç ve Aptal' kalmak neden önemlidir? Bize bütün kariyer diye verilen ana ezber çok kaliteli yemekler yemekten, aşırı derecede tüketmekten ve sürekli gereksiz bir bilgilik inşa etmekten oluşuyor. Özellikle bunu okulu bitirip iş hayatına atılmaya çalıştığınız dönemde daha fazla gözlemleyeceğinizi düşünüyorum. Stanford dünyada ki en iyi 8 okulundan biridir. Oradan mezun olamamış. Başka bir yol seçmiş kendine ve bugün kullandığımız Apple’ı icat etmiştir.” dedi. Kariyer kavramının daha etkili anlaşılabilmesi bakımından Virginia Wolf’un “Kendine Ait Bir Oda” ve Mustafa KUTLU’nun “Ya Tahammül Ya Sefer” adlı kitaplarından da pasajlar aktararak, ilgili kitapların okunmasını tavsiye etti.

Söyleşi sonunda soru cevap kısmına geçilerek öğrencilerden gelen soruları cevaplayan Sayın BÜYÜKGÜMÜŞ’e katılımlarından dolayı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Derya GÜROY tarafından plaket takdim edildi. Etkinlik büyük ilgi görmüş olup çiçeklerle karşılanan Sn. BÜYÜKGÜMÜŞ, toplu fotoğraf çekimi ile birlikte Çınarcık MYO’dan uğurlandı.