Son dönemde sıklıkla gündeme gelen "İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı" konusu bölüm öğrencilerimizin de gündemindeydi. Sektörel Uygulamalar 1 dersinin "Toplantı, konferans, seminer düzenleme" görevi çerçevesinde bu konuda bir konferans düzenlenmesi kararlaştırıldı.

İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitmeni Dr. Metin SABUNCU, davetimizi geri çevirmeyerek Yalova Meslek Yüksekokulu öğrencilerine konferans salonunda bir konferans verdi.

Merve BAŞARAN'ın fotoğraf çekme görevini üstlendiği konferans Duygu ŞEN'in sunumuyla gerçekleştirildi.

Öncelikle bölümde Yüksek Onur Belgesi ve Onur Belgesi almaya hak kazanan öğrencilere belgeleri takdim edildi. Ayrıca Sosyal Sorumluluk projelerinde görev alan öğrencilere de "teşekkür belgesi" takdim edildi.

Ardından Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Duygu Talih AKKAYA açılış konuşmasını yaptı.

Hemen ardından ise Dr. Metin SABUNCU "İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı ile İlgili Güncel Durum" konulu sunumunu gerçekleştirdi. Dr. Sabuncu iş ve işçi güvenliği, iş kazaları, meslek hastalıkları, bunların nasıl önlenebileceği, yasal düzenlemeler, yaptırımlar ve sorumluluklar gibi konularda değerli bilgilerini öğrencilerle paylaştı.  Sabuncu'nun yaklaşık 1 saat süren etkili sunumu ve sonrasında soru-cevap şeklinde geçen tartışma bölümünün ardından kendisine hediyesi müdür yardımcımız Yrd. Doç. Dr. Cumali ÇELİK tarafından takdim edildi.

Başta Büro Yönetimi ve Yönetici asistanlığı olmak üzere, Pazarlama, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik gibi programlardan 96 öğrenci konferansa katıldı. Salonun neredeyse tamamının dolduğu konferansta katılımcılara katılım belgesi verildi.

Konferansın organizasyonunda görev alan öğrencilerimiz; Merve BAŞARAN, Duygu ŞEN, Yasemin KÖŞKER, Anıl KURŞUN, Dilek ARAZ ve Nurcan YAVUZ'u çalışma disiplinleri ve başarılı geçen oranizasyonları dolayısıyla kutlarız.

Yüksek Onur ve Onur Belgesi alan öğrencilierimiz; Elif ARSLAN, Ayşe DURAK, Sultan KARAPINAR, Zeynep KARAPINAR ve Nurcan YAVUZ'u tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Sosyal sorumluluk projelerinde görev alan tüm öğrencilerimizi de hassasiyetlerinden dolayı kutlarız.