Yalova Üniversitesi    cinarcikmyo@yalova.edu.tr 0 226 815 55 00

Kariyer Günleri

KARİYER GÜNLERİ 2015

Yalova Üniversitesi Yalova Meslek Yüksekokulu  Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı olarak  4 üncüsünü düzenlediğimiz  Kariyer Günleri 22 Nisan 2015 tarihinde gerçekleşti.

Öğr. Gör.  Özgür Doğan GÜRCÜ ve Öğr. Gör. Kaptan Hakan KAHRAMANER'in de katılım sağladığı programımız,  Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı öğrencisi Mustafa Salmanın sunumuyla ve Yalova Üniversitesi Genel Sekreteri Adem TAŞCI‘nın açılış konuşmasıyla başladı.

Sayın Adem TAŞCI  açılış konuşmasıyla birlikte kısaca eğitim hayatından, tecrübelerinden, yaşamış olduğu zorluklardan ve bunları nasıl aştığından bahsetti. Öğrencilere soru sorma imkânı tanıyan Adem Bey; kendini motive etmenin bilgiye öncelik vermeyle, işini sevmeyle mümkün olabileceğini söyledi ve “Duygularınızı işinize asla karıştırmayın.” sözleriyle konuşmasını noktaladı.

Engin tecrübelerin paylaşıldığı, öğrencilere meslek yaşamı hakkında zengin bilgilerin sunulduğu, insan kaynakları planlamalarının açıkça ifade edildiği, iş yaşamının zorluklarının ve bunların nasıl aşılacağının bilgi ve deneyimlerle ortaya koyulduğu, öğrencileri motive eden  başarı öykülerinin paylaşıldığı ve soru-cevap şeklinde ilerleyen panel 2 oturumda tamamlandı.

İLK OTURUMDA;
Uzmanlar Özel Hastanesi İnsan Kaynakları Müdürü Yavuz KOÇAK,

işe alımlarda İnsan Kaynakları olarak nelere dikkat edildiği hususunda öğrencilere tüyolar verdi. Duruşun, giyimin, kendine ifade edebilmenin önemli olduğunu ve şahsı adına personel alımlarında bu hususlar üzerinde durduğunu ifade etti. “Yaptığım her işi, bana bir şeyler katacağının bilinciyle, kazanım sayarak yaptım. Motivasyon kaynağım her zaman bu oldu ve hiçbir zaman yanılmadım.” Sözleriyle başarısın sırrını paylaşarak konuşmasını sonlandırdı.

Uzmanlar Özel Hastanesi Hasta Kayıt Kabul Sekreteri Gülbahar ÖZDENER,
Kısaca eğitim hayatından söz etti ve iş yaşamında, özellikle sekreterlik mesleğinde sabırlı olmanın çok önemli olduğunu söyledi. Özel sektörün kendimizi geliştirmek adına büyük katkılar sağlayacağını da ekleyerek konuşmasını sonlandırdı.
Konuşmacılara oturum sonunda Teşekkür Belgeleri takdim edildi ve panele kısa bir kahve arası verildi.

İKİNCİ OTURUMDA;
İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Mustafa TUNÇER,

İş bulma, kariyer planı çizme hususunda İŞKUR ‘ un destek programları hakkında bilgiler veren etkili bir sunum yaptı. “Kendinize uygun bir iş bulmak için öncelikle kendinizi tanımalısınız” dedi.
Soru- cevap şeklinde ilerleyen  panelde; bir işe başvururken etkili bir CV hazırlamak gerektiğini, CV hazırlarken hangi hususlara dikkat edilmesi gerektiğini, mülakat aşamasında yöneltilebilecek soruları ve işverenin beklentilerini öğrencilerle paylaştı.

Vakıfbank Uzman Yakup HALBUCU,
Kısaca kendini tanıtarak konuşmasına başladı. Bankacılık sektörü ile ilgili genel bilgiler verdi ve çerçeveyi daraltarak bu sektörde önemli yere sahip olan Vakıfbank ‘ daki pozisyonlardan, işe alım şartlarından, işe alımlarda hangi kriterlerin göz önünde bulundurulduğundan ve yükselme olanaklarından bahsetti.
Konuşmacılara oturum sonunda Teşekkür Belgeleri takdim edildi.

Bilhassa öğrencilere kariyer planı çizme hususunda fazlasıyla yarar sağlamış olan bu programa katılımlarından dolayı tüm konuşmacılara teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyoruz.